Σχετικά

Λίγα λόγια για τον δημιουργό αυτού του site μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Ρεμιγιάκης Βασίλης και γεννήθηκα το 1979 στην Αθήνα. Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να μπαινοβγαίνει στην κουζίνα κρυφά, ανακαλύπτοντας αρώματα και γεύσεις και να περιποιείται το κυριακάτικο τραπέζι. Ήθελα να ασχοληθώ με την μαγειρική ή κάτι που να έχει σχέση με τη γεύση.

Τα χρόνια πέρασαν, μαγιά έτοιμη δεν υπήρχε κι έτσι έπρεπε να αποφασίσω ποιο δρόμο θα ακολουθήσω. Η φιλοξενία ήταν αυτό που με κέρδισε και είχε ως συνέπεια να βρεθώ το 1997 στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξιδίου, στο Τμήμα Ξενοδοχειακής-Εστιατοριακής Τεχνικής και Bar.

Τελειώνοντας τη σχολή το 1999 μπήκα στην τουριστική βιομηχανία και αντιλήφθηκα ότι η έννοια «κρασί στο εστιατόριο» ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο τότε. Έτσι θέλησα να το ανακαλύψω ως ένα μεγάλο μέρος της γαστρονομίας μέσα από διάφορες γευσιγνωσίες και σεμινάρια (κάτοχος W.S.E.T Level 2). Υπήρξα ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων από το 2004 έως το 2014. Οι συνθήκες αλλά και οι γνωριμίες με ωφέλησαν και η συνέχεια με βρίσκει σε μερικά από τα καλύτερα ‘’σαλόνια’’ της τότε Αθηναϊκής σκηνής και όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. Ενδεικτικά αναφέρω, εστιατόριο Etrusco (Chef Ettore Botrini), Hytra (Chef Γιάννης Μπαξεβάνης) και Pil-Poul (Chef Jerόme Serres 1* Michelin).

Το 2010 εργάστηκα στην Οινοτράπεζα Παυλίδη για να δω την εμπορική πλευρά του κρασιού. Με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει και με την εμφάνιση των πρώτων wine bars συνεργάστηκα το 2012 με την ομάδα του Oinoscent. Ακολούθησε το 2015 μια μακρόχρονη συνεργασία με το Mr. Vertigo καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στο κρασί (λιανική-χονδρική πώληση, εισαγωγές, wine club, λίστες κρασιών) κλπ. Η συνέχεια ανήκει στο προσωπικό μου επαγγελματικό βήμα και έχει το όνομα Wine Βetween Us !